Voor jong en oud vertrouwd

Beeldhouwen

Nieuwe cursus narjaar 2019 start op 16 oktober om 19.30 uur. Er is plaats voor 2 nieuwe cursisten! Het cursusgeld is € 90,00 en is incl. gebruik gereedschap.  

Beginners kunnen een steen kopen bij de docent tegen kostprijs (ongeveer € 2,00 p/kg)
Gevorderden kunnen terecht bij Creavisie, Dalweg 7B te Surhuisterveen tel. 0512-36 04 96Geef je dus snel op want vol is vol!

Wilt u meer info of opgeven voor deze cursus? Loop eens binnen tijdens een cursusavond of kijk op dieuwkesbeeldhouwkunst.nlBeeldhouwen is een leuke en ontspannen activiteit.


Al een aantal jaren kunt u in It Vleckehûs terecht voor een cursus beeldhouwen die gegeven wordt door Dieuwke Akkerman.

Tijdens de cursus kan er gewerkt worden met o.a.:

Speksteen, een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. Gekozen kan worden uit:

  • Braziliaans speksteen : de zachtste soort maar daardoor ook gelijk de meest kwetsbare soort. Deze steensoort is mooi van kleur met hele mooie nerven en is heel makkelijk te bewerken. Een beeld van Braziliaans speksteen is dan ook heel kwestbaar!
  • Chinees speksteen: de meest gebruikte soort. Deze kan ingedeeld worden op kleur, hoe donkerder de steen hoe harder. Wit en licht roze zijn het zachts, daarna kmen groen en bruin en de hardste steen is de zwarte.
  • Indiaas speksteen is de hardste stoort speksteen en in prachtige tinten verkrijgbaar.
  • Iraans speksteen is een hardere soort in prachtige rood, oranje tinten.

Serpijn, is een zeer geschikte steen om mee te beeldhouwen. HIj is voornamelijk geschikt voor hakken en raspen. Er zijn diverse soorten, van hele harde tot erg zachte soorten en verschillende kleuren en maten.

Albast is een transparante steensoort die bestaat uit niet helemaal uitgekristalliseerd gips. De steen kan melkachtig wit zijn met transparante aderen. Verkrijgbaar zijn de soorten: zwarte Albast, witte, blauw/wit en karamel. Soms vertoont Abast blauwe vlekken die een stuk harder zijn dan de rest van de steen.

Tijdens de cursus wordt er gewerkt met veschillende gereedschappen. Een fotoimpressie vindt u onder de keuzeknop Foto Pagina in de witte band boven aan het scherm!
Opgave kan via: volwassenwerk@sokssurhuisterveen.nl

Voor meer informatie gaat u naar www.dieuwkesbeeldhouwkunst.nl